Haber Detayı
06 Mayıs 2021 - Perşembe 16:30
 
Mevlüt Çavuşoğlu Almanya temaslarının ardından açıklama yaptı
Türkiye'de turizm sektöründe çalışanların tamamının aşılanacaklarını belirten Çavuşoğlu, turizm için Almanya'ya Türkiye davetinde bulundu.
TURİZM Haberi
Mevlüt Çavuşoğlu Almanya temaslarının ardından açıklama yaptı

Bodrum Söz/ Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Almanya'ya giderek, mevkidaşı Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüştü.

Görüşmede ikili ilişkiler birçok boyutu ile ele alındı.

Turizmden bölgesel konulara kadar birçok meselenin ele alındığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, koronavirüs salgını gölgesinde açılacak turizm sektörüne ilişkin şu açıklamaları yaptı;

"2020 yaz döneminde Almanya ile turizm alanında karşılıklı mutabakatımız iki taraf içinde müspet sonuçlar getirdi. Alman dostlarımız da bunu teyit ediyorlar. Ocak ayında Maas ile bu konuyu değerlendirdik. Şimdi birçok ülke, Avrupa’dan başka ülkelerde bu iş birliğimiz hakkında bizlerden bilgi alıyorlar.

 

 

"İLAVE TEDBİRLER ALDIK"

Biz, geçen sene pandemiye rağmen yaklaşık 1 milyon 200 bin Almanı ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Bu sene de aynı iş birliğini sürdürmeye çalışıyoruz. Tüm ülkelerde pandemi var, biz de Türkiye’de turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek için, elbette halkımızın güvenliğini de sağlamak için bazı ilave tedbirler aldık. 17 Mayıs’a kadar kapanma süreci var. Bunun da faydalarını da görmeye başladık.

"AŞILAMA ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİK"

Diğer taraftan aşılama sürecimize de hız verdik. Ve bu aşılama sürecimizde şu anda halkımızın yüzde 26’sından fazlası aşılandı. Son günlerde Almanya’nın da aşılama konusunda önemli mesafe katettiğini görmekten mutluluk duyuyoruz.

"İLAVE TEDBİRLER GETİRDİK"

Güvenli turizm programımızı bu sene ilave tedbirler getirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliği içinde çalışıyor. Ve aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerine ağırlık verdiğimiz gibi tüm turizm çalışanlarını, otellerde, restoranlarda, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, aynı şekilde tur rehberleri dahil turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız.

"SERTİFİKASYON KRİTERLERİNİ ARTIRDIK"

Sertifikasyon konusunda kriterleri de arttırdık geçen seneye göre. 15 yataklı oteller bile bu sertifikasyona dahil edilecek bu sene. Alman firmalar Türk firmalar Fransız ve İngiliz firmalar da sertifikasyonu devam ettirirken ayda 4 defa bu tesisleri denetliyorlar. Yani bu konularda tüm tedbirlerim

Kaynak: Editör:
Etiketler: Mevlüt, Çavuşoğlu, Almanya, temaslarının, ardından, açıklama, yaptı,
Yorumlar
Haber Yazılımı