Haber Detayı
13 Kasım 2023 - Pazartesi 12:33
 
Su ne zaman gelecek açıklandı?
Gözde turizm merkezi Bodrum’da yaşanan su kesintileri vatandaşları mağdur ediyor. Vatandaşlar, su kesintilerinin zamanını araştırarak önlem almaya çalışıyor. Konunun uzmanı Bodrum’a suyun ne zaman geleceğini açıkladı. Peki Bodrum’da su ne zaman geliyor? Bodrum’da su kesintileri güncel Kasım? İşte detaylar…
- Haberi
Su ne zaman gelecek açıklandı?

Bodrum Söz/ Gözde turizm merkezi Bodrum’da yaşanan su kesintileri vatandaşları mağdur ediyor. Vatandaşlar, su kesintilerinin zamanını araştırarak önlem almaya çalışıyor. Özellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi kıyı kesimlerde yaşayanlar çok derin susuzluk çekiyor. Bodrum’da yaşanan su kesintileri yüzünden mağdur olan vatandaşlar, en azından önceden önlem almak istiyor. Peki Bodrum’da su kesintileri saatleri? Bodrum’da su kesintileri ne kadar sürecek? Bodrum’a su ne zaman gelecek? İşte detaylar…

İki barajı da kuruyan gözde turizm merkezi Bodrum’da, vatandaşlar susuzluktan kırılıyor. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ( MUSKİ), Bodrum’da planları olarak su kesintisi yaşanacak mahalleri duyurdu. Gözde turizm merkezi Bodrum’da son yıllarda yaşanan kuraklık ve artan su kullanımından kaynaklı olarak barajların seviyesi düştü.

Bodrum’da su kesintileri yaşanan yerler

Bodrum’da su kesintisi yaşanan mahalleler şöyle:

13.11. 2023 09:00 24 Saat Planlı
GÖLKÖY, CUMHURİYET, YALIKAVAK, TURGUTREİS, KOYUNBABA, CEVAT ŞAKİR, YENİKÖY, BAHÇELİEVLER, MÜSKEBİ, TÜRKKUYUSU, GÜMÜŞLÜK, ESKİÇEŞME, AKÇAALAN, GÜNDOĞAN, KONACIK, KÜÇÜKBÜK, TÜRKBÜKÜ, YAHŞİ, TEPECİK, TORBA, FARİLYA, GÜMBET

Uzmanından uyarı

İki barajın da kuruması yüzünden derin bir susuzluk çeken Bodrumda günler süren su kesintileri yaşanıyor. Susuzluktan kırılan Bodrumlular, temel ihtiyaçlarını bile gideremiyor. Muslukları akmayan vatandaşlar, tanker satın alarak su temin etmeye çalışıyor. MUSKİ’ye defalarca şikayette bulunmalarına rağmen bir türlü çözüm bulunamıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum’daki susuzlukla ilgili açıklama yaptı. Aralık ve ocak aylarında yağışların da etkisiyle Bodrum’a barajlardan kısmen de olsa su temini yapılabileceğini belirten Ceyhun Özçelik, bu sayede Bodrumluların su sıkıntısının biraz olsun giderileceğini belirtti. “Geyik ve Mumcular barajları tamamen kurumuştu ve şu anda Bodrum'a içme suyu temin eden tek kaynak içme suyu kuyulardır. Son dönemde 20 ilave kuyu açılarak 120 civarında kuyu Bodrum'a içme suyu temin etmeye çalışıyor. Açılan kuyularla en fazla yüzde 40 su temini yapılabilir. Kuraklığın devam etmesi durumunda gittikçe bu oran aşağı düşecektir" dedi.

Özçelik, "Burada hızlı bir çekim yaparak ihtiyacı bir miktar daha karşılamak amacıyla yer altı su kuyularına fazla yüklenmememiz gerekiyor. Aralık ve ocak aylarında kış yağışlarının gelmesiyle beraber yer altı suyu tablası bu iki bölgede zamanla yükselecek. Umut ediyoruz ki barajlarımızda kısmen suyla dolacak. Önümüzdeki 2024 su yılında da yağışların olumsuz geçmesi durumunda bu bölge için olumsuz koşulların devam edeceği anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Bodrum’a su ne zaman gelecek?

18 saat çalışarak evlere su ve depo temini sağlamaya çalıştıklarını belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, geçtiğimiz günler yapılan toplantının amacı ve hedefini anlatmıştı. Gerçekleştirdiği konuşmada su sorunu ile ilgili valilik, DSİ ve MUSKİ ile görüştüğünü ve kısa vadede çözüm sağlayabilmek için MUSKİ’nin yeni kuyular açtığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Aras sözlerine şöyle devam etti: “Sazköy tarafında 3 tane yeni kuyu açılacak. İlki dün akşam itibariyle devreye girdi. Geyik Barajından ölü seviyede su alımına DSİ izin verdi. Oradan su alıp yine halka verilmeye başlandı. Bu da Yalıkavak, Gölköy, Gündoğan tarafını besleyecek olan kaynak. Böylece yer altı sularından, kuyulardan gelen sularda daha çok merkez ve güney kesimde kullanılacak. Aynı zamanda Akgedik Barajından da su temini için çalışılıyor”

Başkan Aras sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler kendi imkanlarımızla yapabileceklerimizi biliyoruz. İmkân olsa çoktan denizden arıtmayı devreye sokmuştuk. Biz elimizdeki kuyulardan tankerler vasıtasıyla vatandaşlarımıza ücretsiz su dağıtıyoruz. Yapabildiğimiz şu an bu ama elimizde projeler var, sizlerle paylaşacağım. Bir an önce yetki verilirse yapacağız. Eğer çözülemiyorsa 100 tankerlik bir filo yapıp bütün vatandaşlarımızın evlerine kadar suyu temin edeceğiz. Biz burada hiçbir zaman çaresiz bekleyemeyiz. Çünkü bu bir halk sağlığı sorunu, yaşamsal bir sorundur. Bir an önce bu sorunları çeşitli çözüm önerileri ile beraber kamuoyuna sunmak zorundayız.”

Marmaris Manşet 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Su, ne, zaman, gelecek, açıklandı?,
Yorumlar
Haber Yazılımı