Haber Detayı
28 Mayıs 2021 - Cuma 21:40
 
TAM KAPANMA DÖNEMİNDE ATIK MİKTARI ARTTI
Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, artan nüfusun da etkisiyle yoğunlaşan çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor. Doğal değerlerin var olma güvencesi Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, bir yandan günlük temizlik faaliyetlerine aksatmadan devam eden Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bir yandan da belirlenen program dahilinde mahallelerde detaylı temizlik çalışması yapıyor.
BODRUM Haberi
TAM KAPANMA DÖNEMİNDE ATIK MİKTARI ARTTI

Bodrum Söz/ Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, periyodik olarak sürdürdüğü çöp toplama, mıntıka temizliği, konteynırlara bırakılan çöp ve atıkların kaldırılması çalışmalarının yanı sıra tüm mahallelerde detaylı temizlik çalışması da gerçekleştiriyor. Detaylı temizlik çalışmalarıyla mahallelerde cadde, sokak ve kaldırımların süpürülüp yıkanırken, yıpranan çöp konteynırları bakımının yapılmasının ardından dezenfekte ediliyor.

ATIK MİKTARLARINDA ARTIŞ

Bodrum’da artan nüfusun etkisiyle toplanan atık miktarlarında da büyük bir artış yaşanıyor. Kısıtlamanın başladığı haftadan 1 hafta öncesinde 480 ton civarı bahçe ve ev eşyası atıkları toplanırken, son bir haftada bu miktarın 650 ton civarına çıktığını belirten yetkililer, kısa sürede 170 ton gibi bir artışla karşılaştıklarını söyledi. Bu artışa paralel olarak çöp miktarları da ilçe genelinde artış gösterdi.  Gündoğan’da 45 ton, Mumcular’da 35 ton, Turgutreis’te 35 ton ve Bodrum Merkez’de 90 ton çöp miktarına ulaşıldı.

SIFIR ATIK PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Çöp miktarını azaltmak, kaynağında ayrıştırmak ve geri dönüşüme katkı sağlayarak, ekonomiye kazandırmak amacıyla uygulamaya koyulan“Sıfır Atık” projesinde de uygulamalar genişletildi . Yetkililer, evsel atıkların geri kazanılabilecek atıklarla karıştırılmamasını, geri dönüşümleri olacak atıkların ayrı tutulmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirtirken bu kapsamda ilçe genelinde çalışmalar da devam ediyor.

Bodrum genelinde, evsel nitelikte çöplerin atıldığı gri konteynır, geri dönüşüme gidecek atıkların mavi konteynır, tekstil atıkları için pembe, cam atıklar için ise yeşil beyaz konteynırlar  yerleştirilmeye başlanırken,  geri dönüşüme katılan atıkların yerinde ayrıştırılarak ekonomiye ve çevreye katkıda bulunulması hedefleniyor.

Öte yandan kaynağında ayırma ve geri dönüşüm konularında farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalarına ağırlık veren Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yıl boyunca, eğitim kurumları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve belediye personeline geri dönüşümün önemini anlatan eğitimler verdi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TAM, KAPANMA, DÖNEMİNDE, ATIK, MİKTARI, ARTTI,
Yorumlar
Haber Yazılımı