Haber Detayı
07 Aralık 2018 - Cuma 17:31
 
AK Parti'den 500 bin kişi için af teklifi
AK Parti'nin Meclis'e verdiği yeni teklife göre kural dışı tartılar nedeni ile idari para cezası alan 500 bin kişinin affedilmesi öngörülüyor
YAŞAM Haberi
AK Parti'den 500 bin kişi için af teklifi

Bodrum Söz/ AK Parti'nin Meclis'e verdiği yeni yasa teklifine göre kural dışı tartılar nedeni ile idari para ceza alan yaklaşık 500 bin kişinin bir defaya mahsus affedilmesi öngörülüyor. Borç yapılandırmasına başvurup da belirtilen süre içerisinde tutarları ödemeyen mükelleflere, 2019 yılı Ocak ayı sonuna kadar ödeme yapmaları durumunda yapılandırmadan yararlanmaya devam edilecek.

BİR DEFAYA MAHSUS... Damgası kokmuş bozulmuş damga süresi dolmuş olan tartılarla ilgili verilen idari para cezaları 1.12.2018 öncesi verilmiş olmak kaydıyla bir defaya mahsus affedilecek. Bu durumda olanlar yasa yürürlüğe girdikten sonra 90 gün içinde tartıların bir götürüp gerekli düzeltmeleri yapacaklar. Bu işlemi yapanların cezaları silinecek.

500 BİN KİŞİ VAR... AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, kural dışı tartılar nedeniyle idari para cezasına çarptırılmış durumda yaklaşık 500.000 kişinin olduğunu açıkladı.

YAPILANDIRMA BORÇLARINI ÖDEMEYENLER İÇİN... TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba teklife, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında, yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde belirtilen süre içerisinde tutarları ödemeyen mükelleflerin, bu ödemeleri 2019 yılı Ocak ayı sonuna kadar yapmaları şartıyla yeniden yapılandırmadan yararlandırılmaya devam etmeleri hükmü eklendi.

 

MADENCİLİK SEKTÖRÜ İÇİN... Türkiye'deki madencilik faaliyetlerinin geliştirilmesini ve madenlerden elde edilen katma değerin ülke içerisinde kalmasını hedefleyen, kaçak üretim ve sevkıyatın engellenmesi amacıyla söz konusu filli gerçekleştirenlere ilave yaptırımlar getiren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, Parti'den, 500, bin, kişi, için, af, teklifi,
Yorumlar
Haber Yazılımı