Haber Detayı
07 Aralık 2018 - Cuma 16:50
 
KOCADON, GÜRÜN KARŞI KARŞIYA
Hamle Gazetesinden ÖZCAN ÖZGÜR, Muğla'da yaşanan Gürün, Kocadon gerilimini yazdı...
BELEDİYELER Haberi
KOCADON, GÜRÜN KARŞI KARŞIYA

Bodrum Söz- İşte o yazı... 

Nereden başlamalı bilmiyorum…

Şu anda en zor yazılarımdan birini kaleme alıyorum.

Belirsizliğin, fululuğun kavşağından yazıyorum.

Siz bu yazımı okurken değil, ben bu yazımı baskıya verdikten hemen sonra da herşey değişmiş olabilir.

Önceki akşam saatlerinde AK Parti‘nin Muğla‘da aday göstermeyeceği, MHP‘nin adayının AK Parti tarafından destekleneceği haberi Muğla‘ya bomba gibi düşerken, dün öğleye doğru da CHP‘nin Osman Gürün‘ü Büyükşehir adayıgöstereceği haberi bomba gibi Muğla siyeset kulislerine düştü.

Deyim yerinde ise “çarşı karıştı”...

Şimdi ne olacak?

Gidişat Muğla’da 31 Mart Yerel Seçimi’nin partiler değil, iki başkan adayı arasında geçmesi olacak gibi görünüyor…

xx           xx           xx

Aslında ben bugün, önceki gün Rize‘den Ankara‘ya geçen AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ile telefonda yaptığımız görüşmeyi paylaşacaktım. Gerçi konuşmalarımızın pek bir anlamı da kalmadı gibi…

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete önceki güne kadar Rize‘deydi. Hakka yürüyen amcası Bayram Mete‘yi toprağa verdi. Rahmetlinin devri daim olsun…

Bu arada Muğla‘da da “Muğla sağı” nın yaşayan son temsilcilerinden Av. Cavit Karaöz de Hakka yürüdü…

KaraözMuğla‘nın sadece siyaset adamlarından değil, aynı zamanda sayılı hukuk adamlarındandı da. Adalet Partisi‘nde İl Başkanlığı ve İl Genel Meclisi Üyeliği yapmış olan Karaöz arkasında önemli izler, hoş anılar bırakarak aramızdan ayrılmış bulunuyor.

Ailesine ve sevenlerine sabır dilerim.

Cennet mekanı olsun…

xx           xx           xx

Önceki gün Rize‘den Ankara‘ya geçen İl Başkanı Mete ile telefonda konuştuk. Süreçle ilgili konuşulanlara, söylenenlere, yazılanlara açıklık getirdi.

Öncelikle İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer‘in adaylığı konusunda bilgi veren İl Başkanı Mete, “Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ile ilgili tasarruf tamamen Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yetkisinde.” diyerek şöyle devam etti;

İskender bey şu anda bizim en iyi bürokratlarımızdan birisi. Kendisinden vazgeçildi veya vazgeçilmedi diyemem. Muğla’nın adayı sayın genel başkanımız tarafından haftaya açıklanabilir. Bu isim İskender bey de olabilir. Bir sürrprizle de karşılaşabiliriz. Bize sorulmadı, bizden isim istenmedi. Bekleyip görelim.

AK Parti Muğla‘da istifa eden ilçe başkanlarının belediye başkanı adaylıklarının kesinleştiği yorumlarımız ile ilgili, “Kesinlikle böyle bir şey yok. Bürokratlar için de yok. Herkes rahat olsun, kimseye verilmiş sözümüz yok.” diyen İl Başkanı Mete şöyle anlattı:

İlçe başkanlığından istifa eden arkadaşlarımız aday olacaklarını söylediler. Onlara hayır olamasın deme hakkımız yok. Seçime giderken teşkilatların boşalması doğru değil, ama onlardan akıllarında adaylık varken ilçe başkanı olarak da yararlanamazsınız. Partimiz kılı kırk yararak adaylarımızı kesinleştirecektir. Dediğim gibi kimseye söz vermedik ve herkes eşit şansa sahip.

xx           xx           xx

İl Başkanı Mete önceki gün öğle saatlerinde yaptığımız görüşmede, Muğla‘da MHP tarafından gösterilecek adayın ittifakın ortak adayı olacağı yönündeki öne sürümleri sordum. Mete, yalanladı ve “İnanmayın.” dedi. “Şu anda bu konuda bir şey söyleyemem. Kimse de söyleyemez. Söylenenlere de inanmayın. İki parti arasında ittifak görüşmeleri sürüyor. Bildiğimiz bu kadar.” ifadesinde bulundu.

Ancak İl Başkanı Mete‘nin “İnanmayın” dediği söylenti önceki gün akşam saatlerinde gerçeğe dönüştü.

Haberi önce Yenişafak Gazetesi duyurdu. Haberde, 31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarını sürdüren AK Parti’deCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün için 14 adayı daha açıklayacağı belirtildi. Açıklandı da… AK Parti‘nin MHP Genel Başkanı Bahçeli‘nin memleketi Osmaniye ile AdanaMersinAydınManisave Muğla büyükşehirlerinde MHP’nin adayını destekleyeceği ifade edildi. Bu illerin adaylarının önümüzdeki günlerde Devlet Bahçeli tarafından açıklanacağı kaydedildi.

xx           xx           xx

Bu gelişmeler karşısında MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz‘ı aradım. Saat 21.09‘du.

Hayırlı olsun” dedim. Ses tonundan mutlu olduğu belliydi. İttifak adayının MHP tarafından belirleneceğini doğruladı. “Mehmet Erdoğan’ı mı aday göstereceksiniz?” diye sordum. Henüz ortada bir ismin geçmediğini belirterek şöyle dedi:

Bizim göstereceğimiz isim aday olacak. AK Parti aday çıkarmayacak. Ancak aday ismi açıklanmadan yine istişare yapılacaktır. MHP dışından bir isim de olabilir.

Bu noktada düşünülen isim veya isimler olup olmadığını sordum, ama yanıt alamadım.

O saatte bulunduğum yerdeki arkadaşlarla değerlendirmemizde ilk aklımıza gelen İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Genceroldu.

Neden olmasın?

MHP için Dr. Gencer dışarıdan bir isim. AK Parti‘nin bürokratı, ama Milliyetçiliğinden şüphe duyulmayacak bir isim…

AK Parti‘nin değil de MHP‘nin aday gösterceği Dr. Gencer öteki partilerden de daha çok oy alabilecektir… Belki de bu kurgulandı!

xx           xx           xx

Tabi siyaset bu… Dünkü yazımda da vurguladığım gibi her şey mümkün.

Ve duayenlerin dediği gibi siyasette 24 saat çok uzun bir zaman dilimi… Dünden bugüne bu yazımın hükmü de kalmamış olabilir.

MHP İl Başkanı Mehmet Kokmaz‘ın “MHP dışından biri de olabilir” dediği, pek ala Mehmet Kocadon olabilir… Belki de şu ana kadar olmuştur…

Dün ben bu yazımı yazarken kulislerde manşet haber “CHP Osman Gürün’ü atadı” şeklindeydi.

Bu mümkün. Aldığım haberlere göre, CHP ile İYİ Parti ittifakı Muğla‘da gerçekleşti.

Buna göre Osman Gürün Büyükşehir adayı olacak ve Behçet Saatcı Fethiye’de CHP’den, Mehmet Tosun Bodrum’da CHP’den aday gösterilecek.

Bu tabloda Mehmet Kocadon açıkta kalmış oluyor.

Bana sorulursa Kocadon açıkta bırakılmaz. Geçen hafta kendisiyle MHP Genel Merkezi‘nden konuşanlar olduğunu duymuştum. Ancak ciddiye de almamıştım.

O haberi şimdi önemsiyorum. MHP’nin Muğla’da “dışarıdan” göstereceği isim Kocadon olabilir…

xx           xx           xx

Kocadon, AK Parti’nin de destekleyeceği MHP Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olursa ne olur?

Aslında soruyu “Kocadon MHP’den aday olur mu?” diye sormak lazım. Olur… MHP aday gösterir, AK Parti‘de kabul ederse olur…

CHP’de Osman Gürün aday gösterilirse ne olur?

Özellikle Mehmet Kocadon‘un MHP adayı olması halinde CHP için Muğla “rahat seçim” olmayacaktır. Son anketlere göreOsman Gürün adaylığındaki CHP ile AK Parti-MHP ittifakı arasında 4 puan fark var.

Tabi CHPİYİ Parti ile ittifak yaptığına göre bu fark yüzde 14’e çıkıyor. Ben hep söylüyorum, “CHP Muğla’da seçimi almak için İYİ Parti ile ittifak yapmak zorunda” diyorum. CHP ben dedim diye değil, doğruyu gördüğü için bu ittifakı yaptı.

Peki Osman Gürün doğru aday mı?

Tartışılır. Osman GürünCHP için hujujsal sorunları olan oldukça riskli bir aday… Kılıçdaroğlu bu kararı ile Muğla‘yı da seçimden sonra Kurultayı da kaybedebilir…

Çünkü görünen o ki, dünden bugüne değişiklik olmadı ise bu yerel seçim partiler arasında değil, isimler arasında geçecektir.

Kim kazanır? Bu sorunun yanıtı için hala her şeye rağmen erken, ama yarın da bakarız…

—————————————-                                                                                                —————————————-

GÜNÜN SÖZÜ“Önemli olmak” ile “Değerli olmak” farklıdır… “Önemli olmak” aktüeldir… “Değerli olmak” ise değerini “zaman ötesi korumak” demektir. (Ali Osman Gündoğan)

ÇİVİ

Ramazan Kıvrak “Desene .. reis partisinin yerel yöneticilerine. sizden bisey olmaz deyi cezalandırmş…” dedi.

Beni Bi Gülmek Aldı:)))))

Kaynak: Editör:
Etiketler: KOCADON,, GÜRÜN, KARŞI, KARŞIYA,
Yorumlar
Haber Yazılımı